2016 største bryllups-blomster-tendenser

Står du og skal købe brudebuket eller bryllupsblomster i 2016, så kig med her og hør hvilke tendenser jeg spotter i krystalkulen.

Blomster med holdning:Bryllupsblomster trends
”Køb dansk, køb lokalt, køb økologisk, køb fair traide” sådan har det længe lydt på madfronten, men som noget nyt er det også kommet til blomsterverdenen, og her er det en helt ny miljø-trend der først lige er startet. Det er tid til at spørge sig selv om de afrikanske roser virkelig skal transpoteres til danmark, når vi her i danmark sagtens selv kan dyrke smukke blomster.

Slut med rustik og ind med chik, glamure på fod:
Syltetøjsglas med små spartanske buketter i grøftekants-look har været at spotte til maaaaange bryllupper de sidste par år, men krisen er slut og i år 2016 ser vi som så ofte før et modsvar til det som var. Vi vil se volume, store havebuketter og dekorationer der viser den overflod, som de gamle staudehaver på vores bedsteforældres tid kunne skabe.
Blomsterne vil blive arrangeret i fade på fod som løfter dem fra bordet og skaber elegance og glamure.

Gamle blomster-sorter er in, -men kun et par uger af gangen: Bryllupsblomster
Årstiden har de senere år været noget man har set stort på, når man har bestil bonderoser til sit oktober-bryllup. Men i 2016 vil vi med de bæredygtige-trends se en holdnings ændring blandt brudene. Tiden er inde til at nyde årstiderne, deres begrænsninger og muligheder.
Vi vil desuden se, at det er de storhovede blomster der vinder ind, og vi vil genopdag gamle sorter og lade os inspirer af de engelske haver.

Langborde:
De runde borde er stadig en klassiker, men langbordene bliver det helt store i 2016. Vi bliver inspireret af ”Downtown abby” ”Game of Thrones” og andre historiske fortællinger. Det lange Konge-bord med overflod af blomster og vinglas på naturfarvede hør-duge, vil være med til at skabe rammerne om bryllupperne, der i 2016 har familien og venskaberne i højsædet.
Blomsterdekorationerne vil være gentagelser så langt øjet rækker.

Cream, lyserød og koral med masser af dramatik:
Det er romantikske i farver der vil fylde brudenes hænder. Smukke dush farver i alle afskygninger, men med kontraster af mørke, mættede og dramatiske farver i samme tone, vil skabe det naturlige søde look.

Æresporte –Men ikke som vi kender dem:
Den frodige blomsterport er tilbage, og erstatter trenden med back-drops(pyntede vægge til fotos). Det vil ikke være, de efterhånden lidt for tynde, tuja porte, som vi har set brugt til kobber, sølv og guld-bryllupper de sidste 10 år. De skal være vilde, deforme og frodige!

Bånd:
Bånd er kommet for at blive og 2015s trend med de lange hængende kvalitets bånd på brudebuketter, breder sig til også at indgå i bordpynten, æresporten, på blomsterpigernes kurve –Ja, faktisk over alt!

Køkkenhaven i buketten:
Mynte og lavendel om side med roser og franske anemoner vil være noget vi ser mere af i 2016. Køkkenhaver, ubangarden og livet som bonderøv, får os til at ville bruge duftene og velkendte krydderurter i bryllupsbinderierne.

Bryllupsblomster trend: Godt håndværkKvalitet og det gode håndværk:
Danskerne vil have kvalitet! Tv programmer som ”Made in Denmark” der skilter de danske stolte kunsthåndværk, er med til at give forståelse for vigtigheden af det gode håndværk. Det betyder ikke at brudene eller mødrene ikke vil forsøge gør-det-selv-løsninger, men de forbereder sig ved at læse masser af bøger og øve sig i håndværket inden den store dag. De stolte traditioner inden for bryllups-binderi og dyrkningen af blomsterne vil blive værdsat. Og forståelsen for udfordringen, ved at skulle lave en buket, der skal kunne holde en hel dag uden vand, bliver mere udbredt.